Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe wij werken

Zonsopkomst veld

Verantwoord telen

Voor zowel onze bodem, de omgeving, het klimaat en de natuur, maar natuurlijk ook voor ons bedrijf is het essentieel dat wij groenten verantwoord en duurzaam telen. Voor nu én voor de volgende generaties. Proactief werken wij aan het optimaliseren van de groenteketen, van de bodem tot de mond. Hierbij introduceren wij kennis en innovatie, via nieuwe samenwerkingsvormen en businessmodellen in de keten. 

Lees hier hoe wij dat doen
Zonsopkomst hand

Telen op contract

Jaarlijks leggen we afspraken vast met telers en de groenteverwerkende industrie, oftewel contractteelt. Dit geeft onze klanten meer zekerheid dat hun vraag beantwoord wordt, doordat wij weten hoeveel grond er beschikbaar is voor het telen van onze grondstoffen. Maar door goed te kunnen plannen kunnen we ook het voortouw nemen in een roulatiesysteem voor onze gewassen, om zo de bodem in goede conditie te houden voor nu en de toekomst.

Lees hier hoe wij dat doen
Sojaboon handen

Samen met Telersvereniging De Schakel

Al jaren werken wij samen met groentetelers van onze telersvereniging De Schakel. Met telers in de directe omgeving worden jaarlijks teeltcontracten opgesteld voor afnamegarantie en afspraken voor het beschikbaar stellen van diensten zoals zaaien, oogsten, afvoer, begeleiding en planning. Dit alles vanuit een persoonlijke benadering en een warme relatie. 

Meer over Telersvereniging De Schakel
Groente vezels

No waste

Onze no waste strategie gaat door ons hele bedrijf. Al bij het kiezen van de percelen, maken we aan de hand van onze uitgebreide database zorgvuldige afwegingen welke groenten we op welke percelen inzaaien. We letten hierbij o.a. op bodemgezondheid, vorige teelten en specifieke wensen van de klanten. Daarnaast hebben we voor we gaan zaaien, al een bestemming voor onze groenten. Zo doen wij er alles aan om zowel voor teler als voor onze klant, het beste resultaat te behalen. Maar niet alleen in de teelt, ook in onze andere processen staat ‘geen verspilling’ centraal in de keuzes die we maken!