Overslaan en naar de inhoud gaan
Zonsopkomst veld

Coöperatieve Telersvereniging De Schakel

Al jaren werken wij samen met groentetelers van Coöperatieve Telersvereniging De Schakel. Met telers in de betreffende teeltgebieden worden jaarlijks teeltcontracten opgesteld voor afnamegarantie en afspraken voor het beschikbaar stellen van diensten zoals zaaien, oogsten, afvoer, begeleiding en planning. Dit alles vanuit een persoonlijke benadering en een warme relatie. 

Een warme en nuttige relatie  

Groentetelers voelen zich al jaren thuis bij De Schakel. Officieel opgericht in 2004, echter gaat de geschiedenis van de vereniging veel verder terug. Medio jaren tachtig stond het bedrijf van de familie Van Rijsingen uit Mierlo aan de wieg van het vraaggericht telen en produceren van verse groenten voor de groenteverwerkende industrie. Met telers in de directe omgeving werden teeltcontracten opgesteld voor afnamegarantie en afspraken voor het beschikbaar stellen van diensten zoals zaaien, oogsten, afvoer, begeleiding en planning. Dit alles vanuit een persoonlijke benadering en een warme relatie. Deze vorm van partnership met telers is nog altijd de basis voor marktgericht werken, voor nu én ook voor de volgende generatie.  

 Areaal  

Gezamenlijk leveren de groentetelers uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk een uitgebreid en kwalitatief assortiment vollegrondsgroenten. Dagelijks zetten zij zich in om gezonde en verse producten aan te leveren. Producten die met zorg en aandacht voor bodem zijn geteeld. Samen met De Schakel biedt VanRijsingenGreen met ongeveer 10.000 hectare areaal een veelzijdig productaanbod aan. 

Oogstmachine

 

Samenwerking  

Door onze intensieve samenwerking op het gebied van zaai-, oogst-, teelt- en procesplanning zijn wij in staat slagvaardig en klantgericht te werken. De duurzame onderlinge relatie draagt ertoe bij dat continu geïnvesteerd kan worden in het doorontwikkelen gespecialiseerde mechanisatie, kennis en mensen. Elke dag een stap vooruit, maakt dat we een flinke tocht aan innovatie afleggen.  

Duurzame ontwikkeling  

In de voortdurende kennisontwikkeling onderhouden De Schakel en VanRijsingenGreen intensief contact met zowel toeleveranciers, adviesorganisatie, onderzoeksinstanties in de Euregio. Vooroplopen is onze drijvende kracht. Samen met partners werken wij aan state-of-the-art teelt en oogstkennis en -technieken. Eerlijk, transparant en vooruitstrevend.   

 Duurzaamheid staat hoog in ons vaandel. Wij steunen en versterken onze partners en dagen ze uit om samen een positieve impact te creëren in hun omgeving, de keten en voor de eindklant.    

Oogst

Telen voor De Schakel

Meer weten over De Schakel of aanmelden als teler? 

Neem contact op met De Schakel