Overslaan en naar de inhoud gaan
Zonsopkomst veld

Verantwoord telen

Zonsopkomst veld

Voor nu en de volgende generaties

Voor zowel onze bodem, de omgeving, het klimaat en de natuur, maar natuurlijk ook voor ons bedrijf is het essentieel dat wij groenten verantwoord en duurzaam telen. Voor nu én voor de volgende generaties. Proactief werken wij aan het optimaliseren van de groenteketen, van de bodem tot de mond. Hierbij introduceren wij kennis en innovatie, via nieuwe samenwerkingsvormen en businessmodellen in de keten. 

Hoe beter wij voor de bodem zorgen, hoe makkelijker we kunnen besparen op energie, bemesting, gewasbescherming en water. Onze huidige kennis reikt ver, maar er is ook nog meer dan genoeg te ontdekken en te leren. Zo onderzoeken en testen wij nieuwe natuurlijke methoden van regeneratieve teelt en oogst. We nemen verantwoordelijkheid in het stap voor stap herstellen van de bodem. Van geen schade toedienen (no-harm), gaan we uiteindelijk naar herstel van het natuurlijk evenwicht in de bodem. We willen koploper én inspiratiebron zijn in een grootschalige regeneratieve landbouwsector.   

 Agronomische kennis is en blijft dé USP van ons bedrijf. Aan de hand van een uitgebreide database van de velden blijven we het bodemgebruik optimaliseren. We halen onze kennis uit meer dan wat we zelf waarnemen; ook uit data. Zo houden we bij hoe elk veld afgelopen jaren gebruikt is, hoe het verzorgd is, hoe het opgeleverd heeft, welke bodemwaarden gemeten zijn. Deze kennis en ervaring delen wij met onze partners. Het helpt om de teler te begeleiden in een verbeterslag in de productie en bodemgebruik. Zo brengen wij gezamenlijk het duurzaam verantwoord telen dichterbij.   

Ook voor ons telen? Neem contact op