Overslaan en naar de inhoud gaan
Wortelveld zonsopkomst

Onze keten

Bodem biet

Alles start met een vitale bodem

Een vitale bodem is een bodem met een levendige diversiteit aan (micro-) organismen. Deze bindt water en CO2 en kan veerkrachtig omgaan met ziekten, plagen en extreme weersomstandigheden.

Wij zien het verbeteren van de vitaliteit van de bodem als een van onze bijdragen aan een beter klimaat. Door op een andere manier samen te werken met de natuur, willen we onze impact op de bodem verkleinen en uiteindelijk een positieve impact achter laten. 

Zonsopkomst hand

Wij zaaien met een bestemming

Door optimale keuzes bij het zaaien van onze grondstoffen, streven we naar het verminderen van de impact op de bodem. Dat is ons doel. Door te kiezen voor vitale teeltrotaties voor een vitale bodem op de lange termijn i.p.v. het korte termijn doel voorop te plaatsen. Daarvoor maken wij gebruik van onze uitgebreide gronddatabase, waarin wij van alle percelen inzichtelijk hebben wat er de laatste jaren op is geteeld. Zo borgen wij o.a. de optimale teeltrotatie per perceel waarbij de gezondheid van de bodem centraal staat.

Oogstmachine

Oogsten

Voor het oogsten van onze groenten, gebruiken wij onze eigen machines. Deze machines kennen wij door en door. We onderhouden de machines zelf, zo weten we precies wat ze kunnen en passen we de machines aan waar nodig. Hierin staat de kwaliteit van ons product voorop.

In het oogstseizoen hebben we een gespecialiseerde (mobiele) werkplaats om de machines snel weer aan het werk te krijgen bij een storing. En in het laagseizoen komt iedere oogstmachine voor onderhoud terug naar onze werkplaats. Daar lopen we iedere machine na, verzorgen het nodige onderhoud en waar nodig optimaliseren we de machines voor het beste resultaat. Kortom; wij doen er alles aan om onze klanten het beste product te kunnen leveren!

Productie Ingredients

We verspillen niets en gaan voor vitale processen

Geïnspireerd door de natuur accepteren wij geen verspilling. In de breedste zin van het woord: het talent van onze mensen, grondstoffen, productiemiddelen, tijd en geld.

Maar onze ambitie gaat verder; wij gaan voor een klimaat positieve organisatie in 2035. Stap voor stap gaan we over op 100% duurzame energie. Investeren we in duurzame technologie in teelt, oogst, transport en productie. En verminderen we onze transport kilometers en kiezen we voor duurzamere verpakkingen.