Overslaan en naar de inhoud gaan
Wortelveld zonsopkomst

Meer dan 70 jaar ervaring

In 1950 start Harrie Van Rijsingen met het vraaggericht telen en leveren van groenten. De strategie van de vraaggerichte contractteelt bleek een gat in de markt, steeds meer telers en groenteverwerkende bedrijven sluiten zich aan bij de organisatie. Het bedrijf levert steeds meer diensten aan haar klanten; met name op het gebied van teeltadvies en –begeleiding, zaaien, oogsten, verwerking, planning, organisatie en logistiek.

In 1984 wordt de organisatie overgedragen aan de vijf zoons. De organisatie wordt steeds verder uitgebreid en nieuwe activiteiten worden ontplooid. In 2000 wordt Harries Carrot Concepts opgericht, een organisatie met een antwoord op de groeiende vraag naar gezonde tussendoortjes; snackworteltjes. Om de groei op te kunnen vangen, verhuisde het bedrijf van Mierlo naar het huidige adres aan de Gerstdijk in Helmond. Daar was ruimte genoeg om ook “Proverka vegetable juices & fibres” op te starten, vanuit het groeiende verlangen de reststromen van groenteproductie optimaal te benutten.

Samen vormen deze activiteiten nog altijd de basis van VanRijsingenGreen. Enerzijds het telen voor de groente verwerkende industrie (VanRijsingenSource), het verpakken van snackworteltjes voor retail (VanRijsingenCarrotConcepts) én het verwerken van reststromen tot waardevolle groente ingrediënten (VanRijsingenIngredients).

Wortels in hand

VanRijsingenGreen nu

Onze organisatie is nog altijd verdeeld in 3 divisies. Lees hier meer hoe deze met elkaar in relatie staan.

Zo ziet onze organisatie er uit