Over vanRijsingengreen

Waar we voor staan

50 jaar toonaangevend in groente

vanRijsingengreen is als familiebedrijf al ruim 50 jaar een bekende speler in de markt van gezonde en verse voedingsmiddelen, met name vollegrondsgroente. vanRijsingengreen werkt samen met de natuur aan gezonde groenteproducten. Onze bedrijven zaaien, oogsten, verwerken en verkopen op duurzame manier een grote variëteit aan groenteproducten. We versterken onze natuurlijke bronnen door intensieve teeltbegeleiding. We accepteren geen verspilling en gebruiken alle delen van onze groenten. Zero waste.

Wij werken samen met de natuur aan gezonde groenteproducten

Gezonde groenteproducten

vanRijsingengreen omvat vier elkaar aanvullende bedrijven die samen het hogere doel hebben gezonde groenteproducten aan te bieden. Elk bedrijf afzonderlijk draagt bij aan de missie van de groep om circulair te ondernemen en alle grondstoffen te verwaarden. Samen hebben deze vier bedrijven de gehele keten in eigen beheer van teelt tot verwerking.  

 

In nauwe samenwerking met telers

Teelt

Telersvereniging De Schakel

Onze vollegrondgroente kopen we zoveel mogelijk in bij de Coöperatieve Telersvereniging De Schakel UA. In deze onafhankelijke telersvereniging hebben zich ruim 500 professionele groentetelers in Nederland, België en Duitsland verenigd. Onze nauwe samenwerking met De Schakel bestaat al jarenlang en biedt groenteverwerkers leveringszekerheid. Bovendien werken we samen met de telers van De Schakel aan onderzoek, het vergroten van kennis en expertise, optimaal rendement en optimale opbrengsten.

Kort op het teeltproces

vanRijsingengreen zit zo kort als het kan op het proces van zaad tot eindproduct. Vollegrondsgroenten die niet binnen vanRijsingengreen worden geteeld, proberen wij direct bij de bron in te kopen of bij gerenommeerde groothandelaren in AGF. We minimaliseren zoveel mogelijk handmatige behandeling van volumeproducten. Dit verlengt de houdbaarheid aanzienlijk en elimineert bovendien de risico’s van microbiologische problemen. Glasgroenten als paprika, tomaat of komkommer koopt vanRijsingengreen in bij de bron of via de groothandel.

Kennisontwikkeling

Om vakkennis over de teelt van groenten permanent te ontwikkelen, onderhoudt De Schakel intensief contact met zowel toeleveranciers, adviesorganisaties en onderzoeksinstanties in Nederland, België en Duitsland. Dat zijn onder andere WUR-PPO, Flanders-Food, Landwirtschaftskammer en de belangenorganisatie TOG (Teelt Ondersteuning Groenten).

Sinds 1992 groot in gesneden groenten

Historie

 • 1950  - Harrie van Rijsingen start met vraaggericht telen en leveren van groenten wat leidt tot onderneming Rijko
 • 1984  - Overdracht bedrijf aan vijf zoons; voor iedere zoon een eigen bedrijf
 • 2000 - Harries Carrot Concepts - het antwoord op de groeiende vraag naar gezonde tussendoortjes
 • 2003  - Proverka vegetable juices & fibres - verse nevenstromen worden op locatie verwerkt tot groentesap & -vezels
 • 2017 - vanRijsingenfreshservice - met het terugtreden van Pieter van Gog, is besloten om van gog te integreren in vanRijsingengreen onder de naam vanRijsingenfreshservice
 • 2018 - Introductie vanRijsingengreen, met vanRijsingensource (voorheen Rijko), vanRijsingencarrotconcepts (voorheen Harries), vanRijsingenfreshservice (voorheen van Gog Groenteproducten) en van Rijsingeningredients (voorheen Proverka)

Onze kwaliteiten:
leverbetrouw­­baar­heid en ontzorging

Kernwaarden & -kwaliteiten

vanRijsingengreen handelt vanuit de volgende vier kernwaarden:

 • Langdurige loyale relaties met alle belanghebbenden
 • Deskundig en ultranieuwsgierig naar groente
 • Transparant
 • No waste

De kernkwaliteiten van vanRijsingengreen liggen aan de basis van onze dagelijkse bezigheden:

 • Circulariteit
 • No waste
 • Kennis van groente
menu
sluiten