Skip to main content
Sojaboon handen

Sales Manager

Sales | Food | Agri | Fulltime | Helmond

Ter uitbreiding van ons salesteam zijn we op zoek naar een strategische, ondernemende Sales Manager met passie voor plantaardige voeding!

Bij vanRijsingengreen zijn we gek op groente. Op transparante wijze zaaien, oogsten en verwerken wij hoge kwaliteit vollegrondsgroenten. Alles wat vanRijsingengreen teelt, heeft een bestemming. We telen en verwerken voor Retail-, grootverbruik- en industriële klanten in heel Europa. Als verbindende factor in de keten delen we onze uitgebreide teeltkennis actief met de boeren zodat ze hun land duurzaam kunnen benutten. We streven naar zero waste: optimale waarde uit de keten van grond tot mond.

De groente markt is sterk groeiend. Groente en groente-ingrediënten zijn belangrijk in een gezonde levensstijl en dat ziet de consument steeds beter in. We staan aan de vooravond van een gezonde revolutie in voeding en groente gaan daar een nog belangrijkere rol in spelen!

Als Sales Manager ben jij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de afzetstrategie van een van onze product-marktcombinaties binnen vanRijsingengreen. Je bent de ondernemer die gaat voor het resultaat op de korte én langere termijn. Naast het onderhouden van bestaande relaties ben je continu bezig met het strategisch uitbouwen van het bestaande klantportfolio binnen een van onze afzetmarkten. Je hebt kennis en ervaring in het verzamelen en analyseren van trends en marktdata en bent een inspirator richting klanten.

Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe concepten op het gebied van productontwikkelingen en leidt deze projecten vanuit jouw commerciële blik.

Je bent onderdeel van het Commercieel Team en rapporteert aan de Manager Commercie van vanRijsingengreen.
 

Wie ben jij?

Je bent initiatiefrijk, daadkrachtig en resultaatgericht. Je bent een teamspeler, je kunt goed luisteren en je hebt goede onderhandelingsvaardigheden met een sterk analytisch vermogen. Tevens ben je communicatief sterk en ben je in staat verkoopsignalen om te zetten naar concrete acties.

 • HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie, liefst binnen een internationale omgeving;
 • Ervaring in Retail, AGF en/of Eiwitrijke gewassen zijn een pré;
 • Goed cijfermatig inzicht en belangstelling voor bedrijfskundige en financiële aspecten;
 • Ervaring met het schrijven van een marketing- en salesplan;
 • Bereidheid tot reizen door Europa (20%);
 • Een goede beheersing van de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift, andere talen zijn een pré.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende functie met veel vrijheid, waarin je jouw passie voor food kwijt kunt! Je gaat werken in een bedrijf met een no-nonsense, ambitieuze werkomgeving en korte communicatielijnen. vanRijsingengreen is een kennisorganisatie waar innovatie en duurzaam ondernemen centraal staan. De volgende kernwaarden typeren onze organisatie: langdurige loyale relaties met alle belanghebbenden, deskundig en ultra nieuwsgierig naar groente, transparant en no waste.

Wat bieden we verder:

 • Een arbeidsovereenkomst van 1 jaar, die als we het allebei zien zitten daarna meteen wordt omgezet in een vast contract. Wij gaan voor langdurige relaties en zijn dus op zoek naar een collega voor langere tijd;
 • Uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, zoals opleidingen en trainingen via o.a. ons online leerplatform;
 • Gezondheid: regelmatig gratis soep, groente en fruit in de kantines;
 • Een actieve, gezellige personeelsvereniging;
 • Een reiskostenvergoeding;
 • Telefoon en laptop van de zaak;
 • De mogelijkheid om, bij een vast dienstverband, een (elektrische) fiets te leasen.

Over de organisatie

vanRijsingengreen werkt samen met de natuur aan gezonde groenteproducten. Onze bedrijven zaaien, oogsten, verwerken en verkopen een grote variëteit aan groenteproducten op een duurzame manier. Geïnspireerd door de natuur, accepteren we geen verspilling en gebruiken alle delen van onze groenten. Wij bewaken, hergebruiken en versterken onze natuurlijke bronnen door intensieve teeltbegeleiding.

vanRijsingengreen bestaat uit vier divisies (bedrijven), die zich bezighouden met vollegrondsgroente.

vanRijsingensource zaait en oogst de groente in nauwe samenwerking met circa 400 telers in Nederland, Duitsland en Frankrijk, die zijn aangesloten bij de Telersvereniging De Schakel. Groenten die wij niet zelf telen, kopen we direct bij de bron of bij gerenommeerde groothandelaren in de AGF-sector.

vanRijsingencarrotconcepts verwerkt en verpakt bewerkte wortelen en wortelproducten voor de Retailmarkt en Industrie en is marktleider in Europa.

vanRijsingeningredients creëert nieuwe toepassingen van groenten en groente reststromen van onze andere divisies. vanRijsingeningredients produceert sappen, concentraten, vezels, eiwitten en voedings- en kleurstoffen voor de food & beverage industrie. Met onze diepgaande kennis van groenten (van teelt tot inhoudsstoffen)  transformeren wij groenten tot nieuwe toepassingen. vanRijsingeningredients benut groenten tot de laatste druppel of vezel.

Interesse?

Solliciteer direct via onderstaand formulier. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Emily van Casteren via telefoonnummer 06-13250945 of e.vancasteren@vr-green.com.

Sollicitatieformulier

One file only.
32 MB limit.
Allowed types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.
One file only.
32 MB limit.
Allowed types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.

Apply directly?

Fill in the form

Would you like to contact us directly about this job?

vacature@vr-green.com

+316 13 250 945

Whatsapp

Gerstdijk 18, 5704 RG Helmond